Welke sportmaterialen zijn handig voor jou?

Welke sportmaterialen zijn handig voor jou?

Sportmaterialen:

In ons corona thuis trainingsschema staan oefeningen die je thuis kunt uitvoeren zonder het gebruik van materialen. Maar er zijn natuurlijk wel verschillende materialen die het jezelf makkelijker maken om bepaalde oefening uit te voeren. Daarom hebben we hieronder een paar door onszelf gebruikte materialen opgesomd. Sommige van deze sport attributen zijn door ons al meer dan 5 jaar in gebruik en daarom een kleine en duurzame investering

Pull up bar:

Een pull up bar voor tussen het deurkozijn. Deze heb je in verschillende prijs klasse’s.

Een goedkopere variant die ik zelf ook thuis heb is deze. Deze bar is relatief goedkoop en ook te gebruiken voor andere oefeningen behalve de chinp up, pull up enzovoort. Bedenk wel goed dat je in deze bar niet kunt swingen. Wanneer je hiermee zou gaan swingen is de kans groot dat deze loslaat en je zult vallen.

Een wat duurdere maar ook zeker een betere variant is de optrekstang. Deze is te bevestigen tegen een muur in je huis. Dat maakt deze bar een stuk veiliger en ook te gebruiken wanneer je wat zult moeten bewegen om de laatste repetitie eruit te kunnen halen.

Resistance bands:

Met deze elastieken kun je meer weerstand uitoefenen bij de uit te voeren oefening. Zelf gebruik ik deze pas sinds kort maar kan met eerlijkheid zeggen dat ik ze niet meer kwijt zou willen. Het voordeel aan dit product is de prijs en de grote hoeveelheid variaties in oefeningen die je hiermee kunt uitvoeren.

Yoga mat:

wanneer je buiten of op een zachte ondergrond oefeningen wilt uitvoeren is een yoga mat een goede investering. Voor een fatsoenlijke prijs is er al een prima product te krijgen. Denk hierbij aan het uitvoeren van buikspieroefeningen, push ups, en andere oefeningen waarbij je nu niet meer met je handen en knieën op een vieze en harde grond hoeft te liggen.

Kettlebell:

met een kettlebell zijn ontzettend veel variaties van oefeningen te doen. Denk eens aan swings, shoulder presses, of aan buikspieroefeningen. Een kettlebell van een beetje redelijk gewicht is wel wat aan de prijs, zoals deze van 8 kg of deze van 12 kg  maar neem wel mee in de keuze dat dit een sport attribuut is die je leven lang meegaat als je hier goed mee om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *