De vleesloze eiwitten.

De vleesloze eiwitten.

Peulvruchten

Onder peulvruchten verstaan we bonen, denk aan zwarte bonen of bruine bonen. Erwten zoals kikkererwten en aan linzen. Neem als voorbeeld de kikkererwt, deze erwt heeft maar liefst 17,5g eiwitten per 100gram. Daarbij nog eens 14,5 gram vezels en 45g traag opneembare koolhydraten. Al met al een geweldige groente om toe te voegen aan je dieet. We weten dat veel krachtsporters niet snel naar sojabonen zullen omkijken. Waarschijnlijk mede omdat van dit product vaak de vleesvervangers worden gemaakt valt dit niet bepaald in de smaak bij de carnivoren onder ons. Toch zouden we je nog graag willen inlichten over deze interessante groene pegel. Het is namelijk een goed component om aan je “traditionele fitness maaltijd” extra eiwitten toe te voegen. De sojaboon heeft maar liefst 16,5 ram eiwitten per 100 gram en daar bovenop nog eens 5 gram aan vezels.

Broccoli

Deze groente bevat zo’n 3,2g eiwitten per 100 gram. Niet te vergeten dat het alleen maar extra proteïne oplevert bij je maaltijd. Buiten het eiwitgehalte heeft deze groente nog eens een zeer hoog gehalte magnesium. Namelijk 21 gram in de zelfde portie. Deze micro nutriënt is een belangrijk onderdeel van je uiteindelijke energie systeem. Dit mineraal bevordert de kracht in het ATP-CP energiesysteem. Wat uiteindelijk wordt gebruikt voor intensieve korte (10-15 sec) krachtsinspanningen. En als dit nog niet genoeg is bevat het ook nog eens een hoog gehalte aan vitamine C. in 100 gram zit maar liefst de minimaal aangeraden hoeveelheid per dag.

Eieren

Afhankelijk van de grootte van het ei. Maar op 100g is het toch zo’n 13 gram eiwitten waard. Verder hadden we al eens beschreven in een ander stuk over testosteron verhogende voeding dat het ei ook een goede bijdrage levert aan het testosteron gehalte in het lichaam. Dat bleek uit onderzoek van het magazine Hormone & Metabolic Research, Dit zou te maken hebben met onder andere de hoeveelheid vitamine D3 die het bevat.

Zuivel

Volle melk bevat zo’n 3,4g eiwitten per 100ml. Zou je 2 fatsoenlijke glazen melk per dag drinken dan help je jezelf toch nog aan een kleine extra 14g eiwitten. Buiten dit om heeft melk ook het voordeel een hoog gehalte calcium te bevatten wat uiteindelijk weer goed is voor onze spieren, botten en tanden. Niet te vergeten dat Franse kwark ook een goede manier is om een grote hoeveelheid eiwitten te verorberen. Dit loopt op tot wel 45 gram eiwitten per bak van 0,5 liter. Wanneer je dit met moeite naar binnen krijgt raden wij je aan om er vers fruit of speculaas kruiden door te mengen om het wat meer op smaak te brengen.

Bronvermelding:

peulvruchten:

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/peulvruchten.aspx

broccoli:

https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1137&pp=1
https://www.fitforme.nl/speciaal-voor-u/voedingsstoffen/vitamines/vitamine-c

eieren:

http://www.ergogenics.org/hoge-vitamine-d-spiegel-hoge-testosteronspiegel.html
https://forum.bodybuilding.nl/topics/vitamine-d-iedereen-zou-het-moeten-nemen.67160/

zuivel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *